Foredrag: Matkultur for barn

Med Geitmyra matkultursenter for barn

Når: torsdag 8. desember kl 12.00 -  13.00
Hvor: Resirkula, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes, i Bite'ti Kafeteria

Mat er røtter, mat er minner og mat er en nødvendighet, ikke bare for å overleve, men for å skape den gode framtida vi ser mot. Våre daglige matvalg har store konsekvenser. For hver og en av oss - for å ha det bra, være kvikk og sprek, og for hele landets folkehelse. Matvalgene våre gir også konsekvenser i nærmiljøet - hvilke jobber som finnes, hvilke jorder som dyrkes. Hvis utsikten gror igjen av mangel på beitedyr, er det noe du og jeg har vært med på å bestemme. Eller hvordan de som dyrker mat i helt andre deler av verden har det. 

Gjennom å spise kortreist og i sesong, og spise opp all maten - fra øverst til nederst, fra innerst til ytterst, bidrar vi til et mer solidarisk matsystem. Vi må være bevisste forbrukere, vi må tenke over hva, hvordan og hvorfor. Og heldigvis er det både gøy, og det smaker deilig! Barn lærer aller best gjennom å bruke sansene sine, og ved å jobbe med hendene, ja, med hele kroppen. Fellesskap oppstår, vi husker, vi forstår sammenhenger. 

Gjennom å jobbe med mat, lærer vi barn å bli glade i mat som gjør godt både for kroppen og kloden. Vi synes det er den viktigste jobben som finnes! 

På foredraget vil du høre om hva matkultur er, hvorfor matkultur for barn er så viktig, hvordan vi alle er en del av matkulturen, og hvordan vi alle kan være viktige i livet og verden, ved å ha det gøy med matkultur så mye og ofte som vi bare vil!

Velkommen til et inspirerende foredrag med Gyro Knutsdotter, daglig leder Geitmyra Ringsaker. 

Foredragene til Resirkula gir deg faglig, inspirerende og spennende påfyll med foredragsholdere innen miljø, bærekraft og sirkulær økonomi!

Passer for alle som er nysgjerrig, vil bli inspirert og samtidig nyte en bedre lunch eller en kopp kaffe! Foredraget foregår i Bite’ti kafeteria på kretsløpsparken. Arrangementet er gratis!

Er du i perm med baby er det bare å ta baby med!