Ny student? Vi har alt du trenger til studiestart!

Innred hybelen med gjenbruk! Bra for miljøet, smart for lommeboka

Høst er tid for studiestart og mange flytter hjemmefra for første gang. Mange skal innrede sin første hybel eller kollektiv – på budsjett. Mange trenger både skrivebord, sofa, kjøkkenbord, TV, stereoanlegg, sykkel og dartskive.

Hvis du vil spare penger og samtidig gjøre bærekraftige innredningsvalg bør du legge turen til ombrukskjøpesenteret Resirkula. Her tar vi gjenbruk på alvor og har fem ulike og unike bruktbutikker som selger interiør, sport- og frititidsutstyr og brukt elektronikk. Alle varene er satt i stand, testet og reparert før salg, så du skal være trygg på at det virker som det skal!

Resirkula er tilknyttet gjenvinningsstasjonen Kretsløpsparken og ligger rett utenfor Hamar.

Gi hybelen et personlig preg

Resirkula har tre interiørbutikker som alle vil gi hybelen din et unikt preg. Hos Piruett finner du vintage og retro møbler fra 50, 60 og 70- tallet: kjøkkenbord i respatex, kule vintagesofaer, skrivebord i teak, bilder til veggene og tepper til gulvet. Har du en forkjærlighet for gamle serviser finner du både Stavanger flint, Figgio og Porsgrunn porselen i hyllene. Piruett har også et godt utvalg tak, vegg og nattbordslamper, og flere av møblene er trukket om eller pusset opp. Butikken har også et nydelig utvalg vintage smykker til festene i fadderuka!

For den romantiske

Interiørbutikken Melkespannet kalkmaling og redesign tilbyr interiørskatter utenom det vanlige. Her blir gamle kommoder og skap pusset opp til unike perler. Trenger du ny jerngryte til store middager finner du den i kjøkkenavdelingen, sammen med Norgesglass til å ha både kaffe og pasta i. Her dukker det opp gamle ærverdige møbler som kan gi varme i ellers upersonlige studenthybler. Er du av den kreative typen kan du også få gode tips og produkter til selv å pusse opp gamle ting. Liker du den bonderomantiske looken er dette bruktbutikken for deg.

Intet hjem uten planter

For å få den hjemlige følelsen og et personlig hjem er grønne planter et must. Gjenbruksbutikken Grønne saker, fronter en grønn livsstil og kombinerer planter med interiør i stilretningen rokokko og industri. Nye planter kjøpes i brukte potter, og butikken har et godt utvalg av vintageglass til vann og vin, middags- og kaffeservise. Butikken gir deg mange kreative innredningsideer. Hvorfor ikke pynte opp veggen med gamle bilder eller et utstoppet dyr? Trenger du råd for å holde plantene i live, eller lurer på hvilke planter som trives hvor? Innehaveren av Grønne saker har lang fartstid fra blomsterbutikk og gir deg de beste rådene.

Opplev ditt nye studiested på sykkel

Å begynne å studere innebærer ofte å flytte til et nytt sted, og det finnes ikke bedre måter å oppleve nye steder på enn fra sykkelsetet. Sportsbutikken Resport og fritid har et bredt utvalg sykler i alle prisklasser. Her finner du bysykler for den bedagelige og landeveissykler for den spreke. Sykkel er også en sunn og miljøvennlig måte å komme seg til og fra skolen på! Hos Resport og fritid kan du også skaffe deg friluftsutstyr som telt, sovepose og turkjøkken, om helgene skal brukes utendørs. Og for alle studenter bør termos og termokopp være et must! Kanskje frister det å prøve rulleskøyter eller skateboard, eller å innrede hybelen med dartskive og pingpong bord?

Hedmarksvidda ligger like ved, og ved første snøfall kan Resport og fritid utstyre deg med både ski og skiutstyr!

Resport og fritid har også eget sykkelverksted og reparerer gladelig sykkelen din om du har behov for det.

Teknikken på plass

Elektronikkbutikken Re:Elektro utruster deg med det du trenger av elektronikk. Har du behov for en ny laptop eller en ekstern skjerm til studiestart få du det her. Re:Elektro har også et bredt utvalg bukte Tver, playstation og stereoanlegg, og hvem har vel ikke lyst på en platespiller i stua? Butikken har også et solid utvalg LP-plater, DVDer og bluerays. Her finner du også kjøkkenutstyr som kaffetrakter, vaffeljern, stavmikser og toastjern. Er du musikkinteressert og har ambisjoner om å få opp gitarferdighetene har Re:Elektro også instrumenter til salg.

Re:Elektro selger ikke bare brukt elektronikk, de reparerer også din ødelagte mobilskjerm eller knuste PC.

Kle deg smart

Trenger du klær til studiestart? Sjekk ut UFF x Resirkula, en secondhand klesbutikk som ligger i Hamar sentrum. Her finner du et bredt utvalg bruktklær til både kvinner og menn, som gir deg en personlig og kul stil, samtidig som du redder miljøet. I de samme lokalene drifter Resirkula Sy-den, en systue med åtte symaskiner til utleie. Her kan du enkelt booke deg en symaskin for å fikse, reparere eller redesigne plagg. Resirkula holder også sy-kurs utover høsten. Kursplan kommer.  

En hyggelig kaffepause i hverdagen

På Resirkula finner du også kafeen Bite’ti. De tilbyr deilige lunchretter og himmelske kaker, og er et perfekt avbrekk på handleturen. Eller kanskje Bite’ti kan fungere som utvidet lesesal for en dag, eller et annerledes sted å ta med kollokviegruppen? Lokalene er store og luftige, og har plass til mange.

Dagens studenter = fremtidens ledere

Vi vet at unge menneske i dag er mer miljøbevisste enn eldre og heier på alle dere som tar bærekraftige valg. Vi vet også at gode vaner man etablerer som ung ofte varer livet ut. Vi ønsker alle nye og gamle studenter velkommen til en miljøvennlig og bærekraftig brukthandel på Resirkula!

Resirkula sine butikker og gjenvinningsstasjonen er begge del av kretsløpsparken. Men vær oppmerksom på at åpningstidene er ulike. For Resirkula sine åpningstider, se her.