Slik tjener Konrad (12) penger mens han er på ferie

– Jeg bruker jo ikke lekene uansett, sier Konrad om det smarte grepet han tok for å spare opp litt ekstra penger i sommerferien, og for å endelig få råd til og kjøpe seg det han lenge har hatt lyst på.

– Vi skal til Sverige i sommer, sier Konrad da vi møtes hjemme i stua på Ottestad. 12-åringen viser stolt frem lekene han har samlet sammen for anledningen. I dag skal han nemlig opp på ombrukskjøpesenteret Resirkula, til den nye bruktbutikken «Kirppis kids» for å levere og plassere ut sine brukte leker og klær for videre salg i butikken, mens han er på ferie i nabolandet.

Kirppis Kids er et nytt barnekonsept på det populære kjøpesenteret rett utenfor Hamar, som bygger på det best fra både Kirppis og Resirkula. Her kan kunder på jakt etter brukte varer kjøpe barneutstyr og leker, som enten er levert inn til ombruk hos Sirkula, til regionens gjenvinningsstasjoner eller som folk selger privat i egen barnehylle. Har du for eksempel barneutstyr liggende kan du booke en barnehylle, fylle den med varer og Kirppis Kids tar seg av salget. Og det er nettopp det Konrad Jervidalo Röndahl skal gjøre i dag.

Konrad Jervidalo Röndahl skal selge lekene sine på Krippis kids
Selger leker: Konrad har funnet frem alt fra leker til klær, som han ikke lenger bruker og har lyst til å selge. Foto: Jenny Magnusson

– Det er helt genialt, sier Konrad, mens han sittende på stuegulvet viser frem lekene han har tenkt til å selge. Han har funnet frem alt fra dinosaurtøfler, magnet-byggesett, en skattekiste, spill, kostymer og klær.

– Disse fjellbuksene er jeg veldig glad i. Brukt de mye på tur, men de er like fine enda. Litt synd at de ikke passer lenger, egentlig. Håper noen andre kan ta de med på tur igjen, sier Konrad.


Heier: Mamma Andrea Jervidalo Jensen heier på ordningen til Kirppis kids. Foto: Jenny Magnusson 

God læring
Mammaen til Konrad, Andrea Jervidalo Jensen, er med som sjåfør og håndlanger denne dagen. Hun tipsa sønnen om tilbudet hos Kirppis kids, etter anbefaling fra en venninne.

– Dette er så bra læring for barna! Her oppdager de verdien av å ta vare på tingene sine. Desto mer leker, klær og utstyr de har som er helt, rent og pent, desto mer penger kan de tjene når det en dag skal selges videre.

–  Nå som Konrad er blitt 12 år kan han til og med håndtere dette selv. Han kan rengjøre varene, sette priser og følge salget på nett. En veldig bra ordning!

Jensen har sett seg lei av bruk-og-kast-samfunnet, og håper at flere benytter seg av tilbudet fremover.

– Det er så unødvendig å kjøpe nytt. Tenk så mye nyproduserte varer som hver dag blir sendt og shippa mellom kontinentene, samtidig som tingene vi trenger allerede finnes i nabolaget. Vi synes det faktisk ofte er enklere å kjøpe brukt, enn å måtte tråle i butikkene for å kjøpe nytt. Sparer penger gjør vi og! 


Hos Resirkula: Konrad på vei til butikken med alle varene har skal prøve å selge, og mamma er med som bærehjelp. Foto Jenny Magnusson


Spent: Konrad er spent på hvordan salget vil gå. Foto Jenny Magnusson

Lyst til å gjøre som Konrad? Slik funker det:

 1. Book en barnehylle
  Du kan gjøre det på nett eller i butikk.

 2. Finn frem varer
  Du kan selge leker og barneutstyr som klær og andre barnevarer fra 0-16 år.

 3. Registrer varene dine
  Når du har funnet frem barneutstyret du ønsker å selge registrerer du varene på Kirppis.no. Du bestemmer selv prisen, og kan sitte hjemme i ro og frem når du gjør dette.

 4. Ta med varene til butikken
  Hos Kirppis Kids får du printet prislapper som du merker varene dine med. Varene stiller du ut på standen.

 5. Kunder kjøper dine varer
  Du kan sitte hjemme og følge med på salget.

 

Konrad skal få beholde alle pengene han tjener på salget hos Kirppis Kids, slik at han kan få kjøpt deg den tingen han har hatt lyst på lenge.

Og hva sparer du til, Konrad?

– En el-sparkesykkel! Det har jeg ønska meg i mange år, og den skal kjøpes brukt, slik at jeg får mest mulig for penga. Det har hvertfall mamma sagt. 

– Ganske kult, at det er de gamle lekene mine som skal hjelpe meg å gjøre det mulig!

 

Les også:

Butikkene går så det suser: Folk har virkelig fått øynene opp for oss!Har reddet 600 tonn: - Vi skal redde enda mer!