Bærekraftige klesforhold - tilpasning, omsøm og drømmeplagg v/ Sigrid Løvlie

Fredag 28. april fra kl. 15 – 19 holder Sigrid Løvlie kurs i omsøm og tilpasning i Sy-den og foredrag om bærekraftig klesforhold.

Målet er at vi som forbrukere skal handle færre nye klær, og virkelig trives i de klærne vi allerede har. Dette er en invitasjon til å ta med deg plagg som av forskjellige grunner ikke brukes, så vi kan gi dem nytt liv med ulike former for tilpasning: Innsøm, utsøm, opplegg, forlenge, sette i knapper, strikk eller kanskje trengs det bare en ny glidelås?

Sigrid skriver: «Ved å tilpasse klær til kroppen min, og sy plagg fra min egen fantasi - bokstavelig talt drømmeplagg - syns jeg det er mye lettere å bruke og like klærne mine gjennom flere år, trender og sesonger. Samtidig bidrar det til at jeg handler færre klær. Så lenge jeg kan huske har jeg sydd og elsket det! Etter hvert som kunnskapen min om klesindustrien har økt, har hobbyen fått plass i en større, dyster sammenheng. For meg har søm blitt den morsomme og optimistiske delen av klesindustrien som ellers kan virke uoverkommelig og håpløs. Jeg tror alle liker å føle seg vel i klærne sine, og det er virkelig en god følelse å oppnå dette uten å støtte den problematiske, overproduserende klesindustrien som i dag tilbyr oss billige klær overalt, ofte med dårlig passform og kvalitet».

kl. 17.30 – 18.00 (ca) holder Sigrid foredrag om dette.

Sigrid Løvlie er utdannet ved Arkitektur- og designskolen i Oslo hvor hun gjorde diplomprosjektet «Drømmer om ny normal» i 2022, et prosjekt om fremtid, med konkret fokus på klesbransjen og vårt forhold til klær. Utgangspunktet var en frustrasjon over å vite at vår livsstil bidrar negativt i klimakrisen: Vi blir fortalt at radikal endring trengs raskt, men ikke hvorfra endringen skal komme, eller hva den innebærer for livene våre. Diplomprosjektet presenterer en samling av ideer for å skape samtale og se muligheter i klesbransjens fastsatte struktur.
Både kurs og foredrag foregår i UFF x Resirkula Sy-den i Strandgata 71. Man kan være med hele tiden, eller komme innom når det passer, enten til både kurs og foredrag, eller til en av delene. Alt er gratis, det eneste du behøver å gjøre er å ta med deg et eller flere plagg du ønsker å sy om!

Dette arrangementet er en del av Miljøuka i Hamarregionen – en temauke hvor bærekraft og miljø står i fokus.
For mer informasjon og fullt program se: www.miljøukahamarregionen.no.
Miljøuka i Hamarregionen er et samarbeid mellom Sirkula IKS, Hamar Naturskole og kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.
Miljøuka i Hamarregionen er sponset av: SpareBank 1 Østlandets Bærekraftfond, Innlandet fylkeskommune, Østlandet gjenvinning, Eidsiva bioenergi, Ragnsells og Moelven.