Foredrag og omvisning på Resirkula og kretsløpsparken

Foredrag og omvisning: Hør om Norges første kretsløpspark, ombrukskonseptet Resirkula og hvordan vi produserer jord av kortreist hageavfall!

Fra hageavfall til ny jord i hagen v/ Corinna Schneider, rådgiver for gjenvinning, miljø og jordproduksjon

På kretsløpsparken omdanner Sirkula kortreist hageavfall til næringsriksrike jordprodukter. Komposten steriliseres gjennom varmekompostering og modnes i minimum tolv måneder før den siktes til ulike jordprodukter. Brukes jorden riktig bidrar den med all sitt organiske materiale og det rike mikrolivet til økt trivsel for plantene, gir plantene en naturlig motstand mot plantesykdommer og forsyner den med viktige næringsstoffer.
Sirkulas jordprodukter er fri for plantesykdommer, svarte- listearter samt rotugress og har minimalt med frøugress.
Rådgiver for gjenvinning, miljø og jordproduksjon Corinna Schneider forteller om hvordan vi jobber med å utvikle jordprodukter og om de ulike jordproduktenes kvaliteter.
Ta med en stikling og bytt – og plant den med Sirkula jord!

 

Norges første kretsløpspark og hvordan vi jobber med ombruk v/Maria Sætersdal Remøe, leder for Resirkula


Sirkulas kretsløpspark er Norges første, og så langt eneste i sitt slag. Konseptet er hentet fra Sverige og skiller seg fra andre gjenvinningsstasjoner med sitt store fokus på og tilrettelegging for ombruk. I kretsløpsparken til Sirkula ligger Resirkula, et eget kjøpesenter med seks ulike ombruksbutikker som selger det som leveres inn til ombruk. Butikkene driftes av selvstendige næringsdrivere og et godt eksempel på sirkulær økonomi i praksis.

Maria Sætersdal Remøe var konseptutvikleren bak Resirkula og er i dag leder for ombrukskjøpesenteret. Hun forteller om filosofien bak, veien hit og hvor veien går videre

Etter foredraget blir det felles omvisning på anlegget! Ta på klær etter vær og gode sko!

 

Stiklingbytte i regi av Grønne saker


Både torsdag 27. og fredag 28. kan du bytte til deg stiklinger på Resirkula. Ta med deg en stikling fra en av dine planter og bytt i en annen, det skapes magi når det gror i vinduskarmen! Ved å ta med stiklinger kan du bytte til deg helt andre planter - og det er helt gratis!
Ta med deg opp til 7 stiklinger. De bør ha utviklet røtter og være friske. Stiklingsbyttet gjelder for grønnplanter, ikke frøsådde sommerblomster eller grønnsaker. Du får utlevert en byttelapp pr stikling. Du kan bytte når du vil i løpet av hele dagen!

Vase eller glass må medbringes til hver av stiklingene. Merk gjerne stiklingen med navn!
Ønsker du sette stiklingene i jord kan du ta med egen potte og få miljøvennlig Sirkulajord hos oss. Har du ikke potte er det mulig å kjøpe hos Grønne saker!

Utvid plantesamlingen din!

 

OM MILJØUKA I HAMARREGIONEN


Arrangementet er en del av Miljøuka i Hamarregionen som arrangeres 22. til 29. april  – en temauke med bærekraft og miljø i fokus.  For mer informasjon og fullt program se: www.miljøukahamarregionen.no.  

Med Miljøuka i Hamarregionen ønsker vi å inspirere deg til å tenke og handle miljøvennlig og få øynene opp for alle mulighetene som ligger i regionen. Dette gjør vi gjennom et variert og mangfoldig innhold. Bli med og gjøre regionen til et mer miljøvennlig sted å bo.   

Miljøuka i Hamarregionen er et samarbeid mellom Sirkula IKS, Hamar Naturskole og kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker. Alle kommunene vil ha aktiviteter på forskjellige dager gjennom hele uken, og Sirkula vil ha egne aktiviteter hos seg.  

Miljøuka i Hamarregionen er sponset av: SpareBank 1 Østlandets Bærekraftfond, Innlandet fylkeskommune, Østlandet gjenvinning, Eidsiva bioenergi, Ragnsells og Moelven.