Kveldsåpent på Resirkula 27. april kl 16-20

Torsdag 27. april holder vi kveldsåpent på Resirkula og fyller torget og bygget med spennende aktiviteter for store og små! Programmet starter kl 16.00.
Dette skjer fra kl. 16–20:
  • Kveldsåpne butikker. Re:Eketro, Resport og Fritid, Piruett, Melkespannet kalkmaling og redesign, Grønne saker, Lille karusell og UFF secondhand holder åpent til kl 20.00!
  • Bite'ti kafeteria serverer fersk tomatsuppe til femti kroner!
  • Restarters Norway, kjent for sine fiksefester, hjelper deg å reparere ødelagt elektronikk og viser deg hvordan du kan gi telefonen din mobilspa. Ta med det du vil få hjelp til å fikse!
  • Stiklingbytte i regi av Grønne saker. Ta med stikling!
  • Miljøløype for barn – hvor god er du på kildesortering? Premier til alle!
  • Demonstrasjon av og informasjon om hjemmekompostering og bokashi v/ Sirkula
  • Demonstrasjon av og informasjon om Sirkulas jordprodukter.
  • Innlevering av klær til klesbyttemarked som avholdes på Hamar kulturhus 29. april. Ta med maks syv plagg.
Kl. 16.00–17.30: Praktisk foredrag med Odd B. Hauge: «Aldri for sent å spise fermentert mat!»
Kl. 16.30–17.00: Omvisning i kretsløpsparken: Bli med backstage og se hvordan det hele fungerer, med Karen Tømte og Maria Sætersdal Remøe
Kl. 17.00–​​​​​​​19.00: Lær å ta vårsjekken på sykkelen din med Resport og Fritid. Begrensede plasser, reserver her: https://resirkula.hoopla.no/sales/event/varsjekk_pa_sykkel.
Gratis! Ta med egen sykkel!
Kl. 17.30–​​​​​​​20.00: Drop-in kalkmaling med Melkespannet kalkmaling og redesign. Ta med eget lite møbel, eller kjøp et her. La deg inspirere til å fornye med kalkmaling!
Kl. 18.00–​​​​​​​18.30: Omvisning i kretsløpsparken: Bli med backstage og se hvordan det hele fungerer, med Karen Tømte og Maria Sætersdal Remøe

 

Mer info:

 

Restarters Norway (kl. 16–​​​​​​​20)

Tar vi vare på tingene våre, tar vi vare på naturen.
Restarters Norway vil skape en kultur for reparasjon med fokus på bærekraftig elektronikk. Vi vil vise at det kan være gøy å reparere!
Har du sprukken telefonskjerm? Treg PC? En ødelagt radio, lampe eller et nettbrett? Ta det med! Sammen prøver vi å fikse dine ødelagte ting. Vi skrur opp, utforsker og reparer dine kjære, gamle (eller nye!) produkter. Våre fiksere hjelper deg med å reparere alle typer elektriske og elektroniske gjenstander. (Vi fikser ikke hvitevarer eller mikrobølgeovner).
Slik funker det:
- Vi stiller med verktøy og kompetanse, du stiller med hender og nysgjerrighet.
- Husk eventuelle reservedeler! Du kan også få råd om hvordan reservedeler eller skjermer bestilles på nettet og hjelp til montering.
- Ta med gjenstanden din ferdig oppladet og ta med lader og adapter.
- Ta back-up dersom du er redd for å miste data på PC eller lignende
- Vi tilbyr hjelp, men kan ikke love at tingene dine kan fikses.
- Vi gir ingen garantier, og når du deltar betyr det at du selv er ansvarlig for gjenstanden din.
- Lær noe nytt og ha det gøy!
 

Stiklingbytte i regi av Grønne saker (kl 16-20)

Ta med deg en stikling fra en av dine planter og bytt i en annen, det skapes magi når det gror i vinduskarmen! Ved å ta med stiklinger kan du bytte til deg helt andre planter - og det er helt gratis!
Ta med deg opp til 7 stiklinger. De bør ha utviklet røtter og være friske. Stiklingsbyttet gjelder for grønnplanter, ikke frøsådde sommerblomster eller grønnsaker. Du får utlevert en byttelapp pr stikling. Du kan bytte når du vil i løpet av hele dagen!
Vase eller glass må medbringes til hver av stiklingene. Merk gjerne stiklingen med navn!
Ønsker du sette stiklingene i jord kan du ta med egen potte og få miljøvennlig Sirkulajord hos oss. Har du ikke potte er det mulig å kjøpe hos Grønne saker!
Utvid plantesamlingen din!
 

Miljøløype for barn – hvor god er du på kildesortering? (kl. 16–​​​​​​​20)

Her kan barna, og kanskje hele familien, få testet sine kildesorteringsevner! Med en morsom og kreativ miljøløype lærer vi bort hva som skal kastes hvor – og viktigheten av å gjøre det!
Premier til alle!
 

Hjemmekompostering og bokashi (kl. 16–​​​​​​​20)

Nysgjerrig på hva det vil si å kompostere ditt eget matavfall?
Hege og Britt Solvår fra Sirkula demonstrer og informer om hva som skal til for å lykkes med enten varmkompostbeholder eller bokashi. Du vil lære om hva du kan kompostere og fordelene ved å gjøre det. Du kan også stille alle slags spørsmål om kompostering.
Visste du at du får fradrag i renovasjonsgebyret for hjemmekompostering, og at du produserer din egen jord til hagen?
 

Demonstrasjon og informasjon om Sirkulas jordprodukter (kl. 16–​​​​​​​20)

På kretsløpsparken omdanner Sirkula kortreist hageavfall til næringsrike jordprodukter. Rådgiver for gjenvinning, miljø og jordproduksjon Corinna Schneider viser og forklarer, og svarer på spørsmål. Er du ekstra interessert i jord og jordproduksjon holder Corinna eget foredrag om dette fredag 28. april.
 

Innlevering av klær til klesbyttemarked (kl. 16–​​​​​​​20)

Lørdag 29. april er det duket for regionens største klesbyttemarked i Hamar kulturhus! Du kan levere inn klær hos Resirkula torsdag 27. og motta byttelapper du kan handle for den 29. Ta med maks syv plagg, de skal være rene og pene og hele. Tilbehør som vesker og skjerf, og sko i god stand kan også medbringes.
 

«Aldri for sent i livet å spise fermentert mat» - praktisk foredrag med Odd B. Hauge (kl. 16–​​​​​​​17.30)

Odd B. Hauge har drevet med hage som hobby i ca. 40 år og driver i dag besøkshagen Myntmesterens hage på Hamar. Hauge er opptatt av, og holder kurs i bruk av bokashi som jordforbedring, dyrking i pallekarmer på en enkel og økologisk måte og fermentering av grønnsaker. Siden 2015 har han brukt fermentering som en måte å ta vare på grønnsaker og som et supplement til god tarmhelse og sykdomsforebygging. De siste fem årene har han arrangert praktiske og teoretiske fermenteringskurs og vil denne ettermiddagen vise fram hvordan man gjør det!
 

Vårsjekk av sykkel med Resport og Fritid (kl. 17–​​​​​​​19)

Lær å ta vårsjekken selv på sykkelen din! I løpet av kurset vil du lære å gjøre en sikkerhetssjekk, justere bremser, justere gir og generell service. Ta med egen sykkel!
Maks antall deltakere 15 stk. Kurset varighet 2 timer
Reserver plass her: https://resirkula.hoopla.no/sales/event/varsjekk_pa_sykkel
 

Drop-in kalkmaling (kl. 17.30–​​​​​​​20.00)

Nysgjerrig på kalkmaling? På drop in- kurs kan du ta med deg et lite møbel (ikke større enn at du lett kan bære det), eller en gjenstand du vil redesigne, så får du hjelp og veiledning til å fornye med kalkmaling. Har du ikke noe hjemme du vil fornye, er det masse fint å få kjøpt til en rimelig penge, eller du kan droppe innom for å se og så stille spørsmål. Velkommen!
 

Omvisning i kretsløpsparken med Karen Tømte og Maria Sætersdal Remøe (kl. 16.30–​​​​​​​17.00 + 18.00–​​​​​​​18.30)

Bli med backstage og se hvordan det hele fungerer! Sirkula sin kretsløpspark er den første og eneste i Norge. Med sitt fokus på, og tilrettelegging for mottak av ombruksvarer tok vi i fjor mot 200 tonn varer, som ble satt i stand og solgt videre i Resirkulas seks ombruksbutikker. Kretsløpsparken har satt Hamar på kartet og vi får ukentlig besøk av delegasjoner fra inn- og utland. Bli med på en runde, hør om filosofien bak og la deg imponere over jobben som gjøres her!
 

OM MILJØUKA I HAMARREGIONEN

Arrangementet er en del av Miljøuka i Hamarregionen som arrangeres 22. til 29. april – en temauke med bærekraft og miljø i fokus. For mer informasjon og fullt program se: http://www.miljoukahamarregionen.no.
Med Miljøuka i Hamarregionen ønsker vi å inspirere deg til å tenke og handle miljøvennlig og få øynene opp for alle mulighetene som ligger i regionen. Dette gjør vi gjennom et variert og mangfoldig innhold. Bli med og gjøre regionen til et mer miljøvennlig sted å bo.
Miljøuka i Hamarregionen er et samarbeid mellom Sirkula IKS, Hamar Naturskole og kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker. Alle kommunene vil ha aktiviteter på forskjellige dager gjennom hele uken, og Sirkula vil ha egne aktiviteter hos seg.
Miljøuka i Hamarregionen er sponset av: SpareBank 1 Østlandets Bærekraftfond, Innlandet fylkeskommune, Østlandet gjenvinning, Eidsiva bioenergi, Ragnsells og Moelven.