Gjenbruk over hele landet!

Sortere.no har laget en listen.

Er du også glad i ombruk og gjenbruk? Og gjerne leter opp en bruktbutikk uansett hvor du reiser? Skulle du ønske det fantes en egen liste for kule ombrukssteder for hele landet så du kunne være forberedt til ferien? Da er du heldig! For denne listen har sortere.no laget!

Mange av landets renovasjonsselskap har satt opp bruktbutikker eller ombruksområder hvor du kan gå på skattejakt! Her bugner det av sportsutstyr, porselensservise, kvalitetsklær, leker og møbler. For å nevne noe. Nå kan du finne din nærmeste butikk uansett hvor du er i denne fine oversikten. 

Fem grunne til å handle brukt: 

1. Du sparer på verdens ressurser 
Hver gang et nytt produkt lages øker behovet for å hente ut nye ressurser fra naturen. Ved å kjøpe brukt sparer vi på ressursene. 

2. Du gir produkter som allerede er laget et lengre liv
Når du velger brukt fremfor nytt, sparer vi både naturressurser, energiforbruk i produksjon og lange transportetapper. Og reduserer avfall. 

3. Du kan finne unike ting ikke alle andre har
Handler du brukt er sjansen stor for at du finner unike ting stor, ting som kan sette et personlig perg på hjem og stil. I tillegg er produkter som har tålt tidens tann ofte av høyere kvalitet enn produkter som lages i dag. 

4. Du sparer penger
Handler du brukt koster det ofte mindre enn å kjøpe nytt. Det er både bra for miljøet og for lommeboka. 

5. Du er et godt forbilde
Et lavere forbruk og erstatte nykjøp med buktkjøp er helt nødvendig for en bærekraftig verden. Ved å gå foran som et godt eksempel kan du inspirere andre til å gjøre det samme. Spre ordet og vis fram dine ombruksskatter med stolthet!

Vi ønsker alle gjenbrukshelter en god og brukt sommer!