UFF x Resirkula Sy-den: Gjenbruk av klær, og reparasjon og redesign av tekstiler

En unik butikk som samlokaliserer salg av second-hand klær med utleie av symaskiner, sykurs og salg av gjenbrukstekstiler. I våre lokaler kan du shoppe gjenbruksklær fra UFF secondhand for deretter å sette deg ned og sy og redesigne ved en av våre sy-stasjoner i Sy-den. Vi holder jevnlige sykurs innen reparasjon, redesign og omsøm, og tar gjerne imot innspill på kurs-ønsker.

Lei sy-stasjon hos Resirkula Sy-den

Våre lokaler består altså av to deler: UFF sin gjenbruksbutikk for klær og Resirkula sin selvbetjente systue som vi kaller Sy-den. I Sy-den har vi 8 symaskiner og to overlockmaskiner tilgjengelig for leie. Booking og betaling av sy-stasjon gjøres via vipps i butikken. Henvend deg i kassen til UFF for registrering. Du kan gjerne ha med deg plagg og stoff hjemmefra eller finne deg noe i butikken. Dersom du skulle få problemer med maskinen hjelper betjeningen i Uff-butikken deg.

Foto: Karen Tømte og Borja Lopez Diaz

Priser for bruk av sy-stasjoner

Prisen er 1 kr pr minutt eller abonnement på 500 kr/måneden om du skal sy mye (mer enn 8 t i mnd). Basisutstyr som nål og tråd er inkludert i leien. Henvend deg i kassen til UFF for registrering. Du kan bruke symaskinen så lenge du ønsker i våre åpningstider. 

Hva er inkludert i prisen?

- Brukervennlig elektrisk symaskin 
- Tilgang til to overlock- maskiner
- Stort målebord med skjærebrett
- Universalnåler, jerseynåler og jeansnåler
- Sytråd i hvitt, svart og grått
- Målebånd
- Knappenåler
- Ekstra spoler
- Sakser
- Rullekniv
- Strykejern og strykebrett
- Skredderkritt
- Pressepute

Hva må jeg ta med selv når jeg har booket sy-stasjon?

- Egne stoffer eller klær å sy på (eller finn noe i UFF sitt fantastiske utvalg, eller i utvalget av gjenbrukstekstiler).
- Farget sytråd hvis du ønsker å bruke det.
- Eventuelt annet utstyr du trenger og som vi ikke har til disposisjon.
- Eventuelt mønster.

Salg av gjenbrukstekstiler

Det leveres inn mye tekstiler på gjenvinningsstasjonen i kretsløpsparken, som vi selger videre i Sy-den. Her vil det variere hva som er inne. Tekstilene betales med vipps og er priset etter størrelse til 5, 25 og 50 kr. Vi selger også garn og strikkepinner.

Kurs hos Resirkula Sy-den

I våre lokaler arrangerer vi jevnlig sy- og redesignkurs med ulik vanskelighetsgrad og ulike kursholdere. Alle kurs publiseres på siden Kurs/aktiviteter

Foto: Borja Lopez Diaz

Leie fast syplass

Syr du mer enn på hobby-basis og trenger et sted å jobbe fra, kan du leie fast syplass på mesaninen i Sy-den. Prisen er 3500 kr pr måned. Binder du deg til seks måneder er prisen 3000 kr/mnd og binder du deg i 12 måneder blir prisen 2500 kr/mnd. Med en slik avtale får du egen nøkkel og disponerer syplassen din når du måtte ønske. Vi håper å etablere et kreativt sy-miljø i våre lokaler. Interessert? Send en epost til resirkula@sirkula.no 

Ønsker du å holde kurs?

Drømmer du om å holde sykurs i våre lokaler? Vi leier ut lokaler og symaskiner til en billig penge og du bestemmer selv deltageravgiften for deltagerne. Vi bistår med markedsføring i våre kanaler. Vi blir gjerne kjent med nye kursholdere! Ta kontakt på resirkula@sirkula.no

Foto: Karen Tømte

Åpningstider UFF Second Hand x Resirkula Sy-den

Mandag - onsdag: kl 11-18
Torsdag: kl 11-19
Fredag: kl 11-18
Lørdag: 11-17

Velkommen til oss! 

logo resirkula syden