Kurs og aktiviteter

Høstens kursprogram er klart!

Resirkula arrangerer sykurs i lokalene til UFF x Resirkula Sy-den på Torghjørnet i Hamar sentrum og i kretsløpsparken denne høsten. Vi introduserer også månedlige foredrag og samtale under overskriften Re: fyll! 

Her finner du oversikten over høstens kurs, og det legges stadig til nye. Følg med og meld deg på! 

September

19.09.2022  Kalkmalingskurs med Jeanette fra Melkespannet 

Har du lyst til å prøve kalkmaling? Sammen med Jeanette Granheim Nielsen fra «Melkespannet kalkmaling og redesign», får du prøve ut ulike teknikker og strukturer med kalkmaling og voks denne kvelden.

Alt av materialer er inkludert, men fint om du tar med deg en hårføner!

Kurset har plass til 10 deltagere og koster 650 kr, som også inkluderer noe å bite i fra Bite’ti kafeteria.

I tillegg har Melkespannet 10% rabatt på alt i butikken denne kvelden. Bli med på en inspirerende og hyggelig kurskveld!

Hvor: Resirkula i kretsløpsparken. Holmefaret 16, 2320 Furnes
Når: kl 18.00 - 21.00

Meld deg på her

Tilsvarende kurs arrangeres 24.10.22 - billetter til denne datoen bookes her.

malerutstyr

 27.09, 04.10, 11.10.2022  Sykurs for nybegynnere med Stitsj

Vil du lære deg å sy, men vet ikke helt hvor du skal starte? Føler du deg overveldet av alle stoffkvalitetene og at det å lese symønster er som å lese gresk? Siri-Anne og Ingrid fra Stitsj er klare med nytt nybegynnerkurs, og vil gjerne gjøre deg trygg bak symaskinen! Dette er et kurs på grunnleggende nivå, for deg som ikke har noe erfaring fra før. Eller for deg som har sydd litt, men ønsker å lære noen tips og triks. Kurset går over 3 kvelder, og man melder seg på hele kurset, ikke enkeltkvelder.

Kursdag 1, tirsdag 27. september 2022. kl 18.00 - 20.00

Lær deg grunnleggende bruk av symaskinen. Hva slags tråd skal man bruke? Hvordan tre en symaskin? Hva er trådspenning? Hva slags utstyr er nødvendig å ha? Lær om ulike sømmer og plukk opp tips og triks som gjør syingen enklere og morsommere.

Kursdag 2, tirsdag 4. oktober 2022 kl 18.00 - 20.00

Få oversikt i jungelen av ulike stoffer og lær å sy etter mønster! Hva er jersey? Hva er forskjellen på jaqcuard og poplin? Hvordan syr man i stretchstoff? Du lærer også om symønster og hvordan bruke dem.

Kursdag 3, tirsdag 11. oktober 2022 kl 18.00 - 20.00

Denne kvelden syr vi en egen totebag! Med glidelås og lomme. Fra start - til slutt, med veiledning underveis. Valgfritt stoff, glidelås og tråd får du av Stitsj og er inkludert i kursavgiften. Hvem er vi? Siri Anne og Ingrid jobber i butikken Stitsj, og vi er lidenskapelig opptatt av håndarbeid. Vi har bred erfaring innen strikking og søm, og gleder oss til å dele av vår kunnskap!

Hvor: UFF x Resirkula, Sy-den, Torghjørnet, Torggata 83, 2317 Hamar

Meld deg på her.

glad jente

05.10.2022 RE:fyll Møt en ombruksgründer! Hans Christian Johnsen fra Resport og fritid

Hans Christian Johnsen startet vinteren 2020 opp sport og fritidsbutikken Resport og fritid sammen med Vidar Frøysaa, etter at Resirkula lyste ut drivere til nettopp et slikt konsept. Første måned solgte de seg tomme for ski! Siden den gang har driverne av Resport og fritid utviklet konseptet sitt og laget en suksess av brukte varer som leveres inn på gjenvinningsstasjonen!

Få et innblikk i hvordan det er å leve av å selge brukt og bli kjent med filosofien bak.

Foredraget avsluttes med en kort presentasjon av hele Resirkula-konseptet og bli med på en vandring backstage! 

Re:fyll gir deg faglig, inspirerende og spennende påfyll med foredragsholdere innen miljø, bærekraft og sirkulær økonomi!

Passer for alle som er nysgjerrig, vil bli inspirert og samtidig nyte en bedre lunch eller en kopp kaffe! Re:fyll foregår i Bite’ti kafeteria på kretsløpsparken. Arrangementet er gratis!

Når: kl 12.00 - 13.00

Hvor: Bite'ti kafeteria, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes

Bilde av Hans Christian Johnsen og Vidar Frøysaa

Oktober

08.10.2022 Lag halloweenkostymer av papp! For barn og foreldre

 kostymer i papp 

Velkommen til kostymeverksted på Resirkula!

Halloween-sesongen nærmer seg, og med det i tankene har vi invitert de to amerikanske rekvisittskaperne, Laken og Theresa, til å være vertskap for et 3-timers kurs i pappkostymedesign for barn i alderen 9-13 år. Vi lager kostymer av papp og pappesker. På kurset kan du velge å enten lage leddvinger som åpnes og lukkes, din favoritt Minecraft-karakter og deres våpen, eller en Mandelorian hjelm og rustning. Vi har alt utstyr, bare sørg for å ta med en voksen for å hjelpe!

Kurset er gratis, men krever påmelding! Og du må sende en epost til resirkula@sirkula.no om hvilket kostyme du vil lage, så sørger vi for å ha alt klart!

Meld deg på her

Vi gleder oss til å leke og lage og kle oss ut sammen med deg!

Kurset holdes i undervisningsrommet vårt, som ligger i kafeen Bite'ti kafeteria.
(Kurset har plass til 12 deltagere med en voksen hver).

Her er det gode muligheter for slippe kreativiteten løs og bruke papp og pappkartonger på nye måter.

Hvor: Resirkuka i kretsløpsparken. Holmefaret 16, 2320 Furnes

       

21.10.2022 RE:fyll Møt forskerne Vilde Haugrønning og Anna Schytte Sigaard fra SIFO som forsker på klær og klesforbruk

Vilde Haugrønning og Anna Schytte Sigaard er stipendiater ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO på OsloMet. Vilde jobber på prosjektet CHANGE som skal forske hvordan volumet av klær kan reduseres. PhD-prosjektet hennes ser på hvordan sosiale normer knyttet til anledning og variasjon påvirker klesforbruket og mengden klær i garderober for menn og kvinner. Anna jobber på prosjektet Wasted Textiles som har som mål å bidra til å redusere bruken av syntetiske tekstiler og mengden som kommer på avveie. Gjennom PhD-prosjektet hennes vil hun bl.a. undersøke mengder, tilstand, avhendingsmetode og -grunn samt fiberinnhold for tekstiler som går ut av bruk i norske husholdninger. Vilde og Anna vil presentere forskningsprosjektene CHANGE og Wasted Textiles sammen med sin egne PhD-prosjekter.

Foredraget avsluttes med en kort presentasjon av hele Resirkula-konseptet og du kan bli med på en vandring backstage! 

Re:fyll gir deg faglig, inspirerende og spennende påfyll med foredragsholdere innen miljø, bærekraft og sirkulær økonomi!

Passer for alle som er nysgjerrig, vil bli inspirert og samtidig nyte en bedre lunch eller en kopp kaffe! Re:fyll foregår i Bite’ti kafeteria på kretsløpsparken. Arrangementet er gratis!

Hvor: Bite'ti kafeteria, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes
Når: fredag 21.10.22 kl 12 - 13. 

klær

24.10.2022 Kalkmalingskurs med Jeanette fra Melkespannet 

Har du lyst til å prøve kalkmaling?

Sammen med Jeanette Granheim Nielsen fra «Melkespannet kalkmaling og redesign», får du prøve ut ulike teknikker og strukturer med kalkmaling og voks denne kvelden.

Alt av materialer er inkludert, men fint om du tar med deg en hårføner!

Kurset har plass til 10 deltagere og koster 650 kr, som også inkluderer noe å bite i fra Bite’ti kafeteria.

I tillegg har Melkespannet 10% rabatt på alt i butikken denne kvelden. Bli med på en inspirerende og hyggelig kurskveld!

Kurset foregår på Resirkula i kretsløpsparken rett utenfor Hamar og varer i tre timer.

Hvor: Resirkula i kretsløpsparken. Holmefaret 16, 2320 Furnes
Når: kl 18.00 - 21.00

Meld deg på her

maleutstyr

November

2., 9.11.2022  Reparasjon og redesign av strikk – med Anja Hekne

Er du glad i strikkede plagg og vil lære mer om hvordan du kan ta vare på dem? La deg inspirere av diskré eller synlige, vakre, praktiske og kreative teknikker. Lær hvordan du kan reparere og forandre på strikk ved å stoppe hull og reparere vrangbord, lage ny kant på erme/hals, forlenge ermer/ben, lage lapp i eksisterende strikk, skjule flekker og forsterke slitte områder med maskesting.

Kursleder Anja Hekne er klesdesigner og driver klesmerket Hekne. Hun har holdt en rekke kurs med tema reparasjon og visible mending.

Kurset går over to onsdager, med en tredje valgfri kurskveld, hvor du kan ta med ditt eget prosjekt og få hjelp og veiledning til å ta i bruk det du har lært.  

Onsdag 2. november fra kl 17-18.30
Onsdag 9. november fra kl 17-18.30
og valgfri tilleggsdag: onsdag 16. november fra kl 17-18.30 

Kurset inkluderer strikket lapp, garn og utlån av utstyr.

Hvor: UFF x Resirkula Sy-den, Torghjørnet, Torggata 83, 2317 Hamar

Meld deg på her

Meld deg på til valgfri ekstrakveld her

reparasjon av strikk

5. & 6. 11. 2022 Kjolekurs med Stitsj - Lær å sy din egen kjole!

Lær å sy din egen kjole! I dette kurset vil Siri-Anne og Ingrid fra Stitsj guide deg gjennom hele prosessen, fra å tegne av mønsteret, til klipping av stoff og til slutt sy sammen selve kjolen. Jerseykjolen er en anvendelig og fin kjole i stretchstoff, som passer til alle anledninger. Du kan velge mellom korte, lange eller ingen ermer. Mønster er inkludert i kursavgiften, stoff og tråd må kjøpes på forhånd (Stitsj har rabatterte priser på dette for deltakerne). Det er fint om du vet hvordan man bruker en symaskin, ellers er ingen forkunnskaper nødvendig.

Kurset foregår over en helg, lørdag og søndag fra kl 12 - 16.

Velkommen!

Hvor: UFF x Resirkula, Sy-den på Torghjørnet, Torggata 83, 2317 Hamar

Meld deg på her

kjolekjole

12. & 13. 11. 2022 Ballkjoleverksted! For ungdom.

Skal du på jule- eller nyttårsball i vinter? Vil du ikke bruke masse penger på ballkjole? Synes du det er unødvendig å kjøpe en ny kjole du kanskje bare kommer til å bruke en gang? Hos Resirkula denne helgen kan du sy din egen ballkjole med egen vri, med utgangpunkt i enkle basisplagg og masse herlige gjenbuksstoffer! Mer info og påmelding kommer.