Kurs og aktiviteter

Høstens kursprogram er klart!

Resirkula arrangerer sykurs i lokalene til UFF x Resirkula Sy-den på Torghjørnet i Hamar sentrum og i kretsløpsparken denne høsten. Vi introduserer også månedlige foredrag og samtale under overskriften Re: fyll! 

Her finner du oversikten over høstens kurs, og det legges stadig til nye. Følg med og meld deg på! 

 

November

5. & 6. 11. 22 kl 12-26 Kurs: Kjolekurs med Stitsj - Lær å sy din egen kjole!

kjolekjole

Lær å sy din egen kjole! I dette kurset vil Siri-Anne og Ingrid fra Stitsj guide deg gjennom hele prosessen, fra å tegne av mønsteret, til klipping av stoff og til slutt sy sammen selve kjolen. Jerseykjolen er en anvendelig og fin kjole i stretchstoff, som passer til alle anledninger. Du kan velge mellom korte, lange eller ingen ermer. Mønster er inkludert i kursavgiften, stoff og tråd må kjøpes på forhånd (Stitsj har rabatterte priser på dette for deltakerne). Det er fint om du vet hvordan man bruker en symaskin, ellers er ingen forkunnskaper nødvendig.

Kurset foregår over en helg, lørdag og søndag fra kl 12 - 16.

Velkommen!

Hvor: UFF x Resirkula, Sy-den på Torghjørnet, Torggata 83, 2317 Hamar

Meld deg på her

 

12.11. 22 kl 10-17 Kurs: Ballkjoleverksted! For ungdom.

jente med T-skjorte kjole og puffermer   kollage av kvinner i kjoler   kvinne i kjole

Går du på ungdoms- eller videregånde skole og skal på jule- eller nyttårsball i vinter?
Gjør om et basisplagg, f.eks en t-skjorte eller en genser til en ballkjole! Ved hjelp av reststoffer fra Resirkula og enkle sømteknikker fra Sylvia Denais får du mulighet til å skape din unike og særpregede ballkjole.

Kursholder er Sylvia Denais, kostymedesigner, skredder og tekstilkunstner.

Kurset har plass til 10 deltagere og koster bare 100kr! Meld deg på her

Hvor: UFF x Resirkula, Sy-den på Torghjørnet, Torggata 83, 2317 Hamar

     

25.11.22 kl 12-13.30 Foredrag: Møt Anja Bakken Riise fra Fremtiden i våre hender

Bilde av Anja Bakken Riise

På selveste Black Friday får vi besøk av Anja Bakken Riise, som gjennom sitt arbeid i Fremtiden i våre hender virkerlig har satt bærekraft på dagsorden! Med sitt brennendne engasjement og kampvilje er dette et foredrag jeg ikke ville misset! 

Hvor: Bite'ti kafeteria, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes 
Når: Kl 12-13.30

Velkommen!

 

Desember

8.12.22 Kl 12-13. Foredrag: Matkultur for barn, med Getmyra matkultursenter for barn

barn bearbeider kjøtt

Mat er røtter, mat er minner og mat er en nødvendighet, ikke bare for å overleve, men for å skape den gode framtida vi ser mot. Våre daglige matvalg har store konsekvenser. For hver og en av oss - for å ha det bra, være kvikk og sprek, og for hele landets folkehelse. Matvalgene våre gir også konsekvenser i nærmiljøet - hvilke jobber som finnes, hvilke jorder som dyrkes. Hvis utsikten gror igjen av mangel på beitedyr, er det noe du og jeg har vært med på å bestemme. Eller hvordan de som dyrker mat i helt andre deler av verden har det. 

Gjennom å spise kortreist og i sesong, og spise opp all maten - fra øverst til nederst, fra innerst til ytterst, bidrar vi til et mer solidarisk matsystem. Vi må være bevisste forbrukere, vi må tenke over hva, hvordan og hvorfor. Og heldigvis er det både gøy, og det smaker deilig! Barn lærer aller best gjennom å bruke sansene sine, og ved å jobbe med hendene, ja, med hele kroppen. Fellesskap oppstår, vi husker, vi forstår sammenhenger. 

Gjennom å jobbe med mat, lærer vi barn å bli glade i mat som gjør godt både for kroppen og kloden. Vi synes det er den viktigste jobben som finnes! 

På foredraget vil du høre om hva matkultur er, hvorfor matkultur for barn er så viktig, hvordan vi alle er en del av matkulturen, og hvordan vi alle kan være viktige i livet og verden, ved å ha det gøy med matkultur så mye og ofte som vi bare vil!

Foredragene til Resirkula gir deg faglig, inspirerende og spennende påfyll med foredragsholdere innen miljø, bærekraft og sirkulær økonomi!

Passer for alle som er nysgjerrig, vil bli inspirert og samtidig nyte en bedre lunch eller en kopp kaffe! Re:fyll foregår i Bite’ti kafeteria på kretsløpsparken. Arrangementet er gratis!

Hvor: Bite'ti kafeteria, kretsløpsparken, Holmefaret 16, 2320 Furnes
Når: torsdag 8.12 kl 12 - 13. 

Januar 

18., 25.01.2023 + 1.02.2023 kl 18-19.30 Kurs:  Reparasjon og redesign av strikkede plagg – med Anja Hekne

reparasjon av strikk

Er du glad i strikkede plagg og vil lære mer om hvordan du kan ta vare på dem? La deg inspirere av diskré eller synlige, vakre, praktiske og kreative teknikker. Lær hvordan du kan reparere og forandre på strikk ved å stoppe hull og reparere vrangbord, lage ny kant på erme/hals, forlenge ermer/ben, lage lapp i eksisterende strikk, skjule flekker og forsterke slitte områder med maskesting.

Kursleder Anja Hekne er klesdesigner og driver klesmerket Hekne. Hun har holdt en rekke kurs med tema reparasjon og visible mending.

Kurset går over to onsdager, med en tredje valgfri kurskveld, hvor du kan ta med ditt eget prosjekt og få hjelp og veiledning til å ta i bruk det du har lært.  

Onsdag 18. januar fra kl 18-19.30
Onsdag 25. januar fra kl 18-19.30
og valgfri tilleggsdag: onsdag 1. februar fra kl 18-19.30 

Kurset inkluderer strikket lapp, garn og utlån av utstyr.

Hvor: UFF x Resirkula Sy-den, Torghjørnet, Torggata 83, 2317 Hamar

Meld deg på her

Meld deg på til valgfri ekstrakveld her