Miljøuka i Hamarregionen 2023

JA! Du kan bidra til at regionen du bor i blir et mer miljøvennlig sted å bo. Bli med på Miljøuka hvor du får tips og inspirasjon til enkle grep du kan ta i hverdagen – mye handler om bevisstgjøring og valgene du tar.

Miljøuka i Hamarregionen arrangeres fra lørdag 22. april til lørdag 29. april, og er et samarbeid mellom Sirkula/Resirkula, Hamar Naturskole og kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker. Alle kommunene vil ha aktiviteter på forskjellige dager gjennom hele uken, og det blir egne arrangementer hos Resirkula også. 

"Med Miljøuka ønsker vi å inspirere innbyggerne våre til å tenke og handle miljøvennlig og få øynene opp for alle mulighetene som ligger i regionen. Vårt overordnende mål med denne temauken er å løfte frem  bærekraftig tankegang, handlinger, næringsvirksomhet og satsing", sier prosjektleder Karen Tømte i Sirkula. 

- Vi ønsker å så et lite frø med Miljøuka, slik at folk blir med bevisste på de valgene de tar i hverdagen sin. Under Miljøuka kan du for eksempel få smake på retter laget av restemat. Det er kjempe godt, og du skjønner at det går fint an å lage gode retter, forteller Karoline Finstad Vold, Miljø og klima rådgiver i Hamar kommune.

Hele programmet finner du på Miljøukas hjemmeside.

Smakebiter fra et bredt program 

  • Resirkula holder kveldsåpent på torsdag 27. april, og fyller torget og bygget med spennende aktiviteter for store og små. Her blir det alt fra ombrukssalg, vårsjekk på sykkelen, omvisning, stiklingbytte og miljøløype for barn mm.
  • 22. april inviterer Stange til Vårdag i Stange sentrum med bagasjeromsmarked, sykkelverksted og byttemarked. Brumunddal fyller torget med sykkelreparasjon og bærekraftig matproduksjon. Løten låner ut el-sykler og har billig sykkelreparasjon i sentrum.
  • Hamar avslutter Miljøuka med en storslått Miljødag på Stortorget lørdag 29. april hvor det blir foredrag, markeder, aktiviteter og mye mer både inne i Hamar kulturhus og ute på Stortorget. Her blir det stort klesbyttemarked, kjente profiler som Ingrid Bergtun og Kristoffer Tvilde. Sist denne dagen, men ikke minst, arrangeres Olabilløp med deltagere fra hele regionen. 

Den miljøvennlige regionen!

Med den moderne kretsløpsparken i Hamar, har Hamarregionen allerede blitt et landemerke og en snakkis hos mange, spesielt innen avfallsbransjen. Sirkula er blant de ledende i Norge på gjenbruk og har bygget en gjenvinningsstasjon tilrettelagt nettopp for dette. Nå ønsker Sirkula og eierkommunene å inspirere innbyggerne til å ta miljøvennlige valg. 

Miljøuka i Hamarregionen

– en temauke hvor bærekraft og miljø står i fokus.

For mer informasjon og fullt program se: www.miljoukahamarregionen.no.
Miljøuka i Hamarregionen er et samarbeid mellom Sirkula IKS, Hamar Naturskole og kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker.

 Resirkula har tre arrangementer under årets miljøuke

Torsdag 27. april fra kl 16 - 20 er det kveldsåpent med masse spennende aktiviteter for store og små.

Fredag 28. april kl 12-14 blir det foredrag om Sirkulas jordproduksjon og Resirkula, samt omvisning på anlegget. 

Fredag 28. april kl 15 - 19 blir det kurs og foredrag i UFF x Resirkula Sy-den. Lær mer om bærekraftig klesforhold.