Tilpasning og omsøm

Fredag 12. mai, kl 15 til 19 i Sy-den

Har du plagg som du liker, men som kanskje ikke passer lenger? Vil du lære deg å gjøre endringer, slik at plagget kan forbli lengre i garderoben? Ta med plaggene til Sy-den og få veiledning og hjelp til å gi dem nytt liv med ulike former for tilpasning: Innsøm, utsøm, opplegg, forlenge, sette i knapper, strikk eller kanskje trengs det bare en ny glidelås?

Målet er at vi som forbrukere skal handle færre nye klær, og virkelig trives i de klærne vi allerede har.

Ingen påmelding - bare drop innom! Her trengs ingen forkunnskap, men lyst til å lære!

Pris: 1 kr minuttet for bruk av symaskin, 50 kr for veiledning. Alt betales via vipps i Sy-den.

Sigrid Løvlie er utdannet ved Arkitektur- og designskolen i Oslo hvor hun gjorde diplomprosjektet «Drømmer om ny normal» i 2022, et prosjekt om fremtid, med konkret fokus på klesbransjen og vårt forhold til klær.

Sigrid skriver: «Ved å tilpasse klær til kroppen min, og sy plagg fra min egen fantasi - bokstavelig talt drømmeplagg - syns jeg det er mye lettere å bruke og like klærne mine gjennom flere år, trender og sesonger. Samtidig bidrar det til at jeg handler færre klær. Så lenge jeg kan huske har jeg sydd og elsket det! Etter hvert som kunnskapen min om klesindustrien har økt, har hobbyen fått plass i en større, dyster sammenheng. For meg har søm blitt den morsomme og optimistiske delen av klesindustrien som ellers kan virke uoverkommelig og håpløs. Jeg tror alle liker å føle seg vel i klærne sine, og det er virkelig en god følelse å oppnå dette uten å støtte den problematiske, overproduserende klesindustrien som i dag tilbyr oss billige klær overalt, ofte med dårlig passform og kvalitet».

Sy-den ligger i samme lokaler som UFF Second Hand Hamar, i Strandgata 71, Hamar

Velkommen til å ta vare på garderoben din!