Hos oss finner du miljøvennlige julegaver

Visste du at få minutter utenfor Hamar sentrum ligger det et kjøpesenter med bruktbutikker der du kan finne bærekraftige gaver i alle prisklasser? Vi har samlet noen gavetips til deg som er opptatt av gjenbruk og miljø, og som syns det kan være vanskelig å finne gave til den som har alt.

Vi opplever at stadig flere er positive til å finne en miljøvennlig, brukt gave under treet. Det er flere gode grunner til å velge brukte gaver. For det første er det mer miljøvennlig å kjøpe brukt, siden du bidrar til at nye varer ikke blir produsert. For det andre finner du gjerne mer unike gaver når du velger brukt, i bruktbutikkene er det varer og gjenstander fra alle tiår. Og for det tredje er brukte varer nesten alltid rimeligere enn nye varer.

BRUKTE GAVER: Hos Resirkulas gjenbrukskjøpesenter utenfor Hamar kan du kjøpe gode, brukte gaver fra seks ulike butikker. Foto: Hermann Sæther

Gavetips til hele familien

Vi har gode gavetips både til han og henne, og ikke minst flotte gaver til barna.

Gavetips til barn

Barn vokser fort og har mange og skiftende interesser i løpet av oppveksten. Derfor kan det for eksempel være fint å kjøpe pent brukt sportsutstyr for både sommer- og vintersesongen. Blant annet har vi flotte ski og skøyter i alle lengder og størrelser hos Resport og fritid. Eller hva med å velge et unikt akebrett eller en rattkjelke fra Resports store ake-avdeling?

GAVETIPS TIL BARN: Brukte akebrett, skøyter og lego vil være midt i blinken for mange barn. Foto: Resport/Karen Tømte

Et annet godt tips er å gå innom lekebutikken Lille karusell, som kun selger brukte leker. Her finner du morsomme gaver til både gutter og jenter. Et forslag som vil slå an hos mange er de fargerike posene med usortert Lego og Duplo. Et annet tips er å finne en unik bamse eller kjøpe deler til Brio-togbane.

Tre enkle gavetips til barn:

 • Brukte ski og skøyter
 • Brukte akebrett
 • Brukt usortert Lego

Gavetips til mor (og far)

Har du en mor eller far, eller tante eller venn som er opptatt av design, og stadig på jakt etter gode retro- og vintageprodukter? Da bør du ta turen innom våre interiørbutikker. Hos Melkespannet og Grønne saker kan du finne unike vintage gjenstander, som skiller seg ut i mengden. Her er det også enkelt å finne den perfekte venninnegaven.

GAVETIPS TIL MOR (OG FAR): Norgesglass, stilige retrokopper og grønne planter er gaver mange setter pris på. Foto: Lise Skjæråsen/Hermann Sæther

Melkespannet har et stort utvalg av landlig interiør og glass og porselen. Et gavetips er å gå på oppdagelsesferd i butikken og plukke ut en unik retro pyntegjenstand, som en nostalgisk kakeboks eller en gammel bruksgjenstand i tre. Et annet tips er å kjøpe vakre, gamle kopper og servise fra kjente produsenter som Porsgrund porselen. Eller hva med å kjøpe Norgesglass du kan fylle med noe godt?

Hos Grønne saker finner du unike og vakre gaver til den som har alt. Et tips er å velge vintagegjenstander fra deres store utvalg av krystallglass og fat i farget glass. Grønne saker gir deg også muligheten til å gi noe overraskende og morsomt. Du kan for eksempel overraske noen med en dekorativ, messingblank granathylse eller en rustikk jerrykanne. Et trygt sistetips er å kjøpe en grønn plante sammen med en stilig brukt potte.

Tre enkle gavetips til mor (og far):

 • Norgesglass
 • Vakre retrokopper -og glass
 • Grønne planter med brukte potter

Gavetips til far (og mor)

Har du en far eller mor, eller onkel eller venn som liker å være aktiv eller har sansen for elektronikk, har vi noen gavetips til deg. Hos Resport og fritid kan du kjøpe brukt utstyr til de fleste vintersportsaktivitetene, som: ski, alpin, hockey og snowboard. Vil du ha med pappa og mamma i bakken eller på skøytebana, er det alle tiders å kjøpe rimelig kvalitetsutstyr her. En annen gave som helt sikkert vil slå an er å kjøpe gavekort på skiservice eller sykkelservice hos Resports verksted.

GAVETIPS TIL FAR (OG MOR): Brukt verktøy, filmer og musikk, og gavekort på sykkel- og skiservice er gode tips. Foto: Borja Lopez Diaz/Mathilde Bergersen

Re:elektro har også masse spennende gaver til den som er glad i elektronikk, musikk, film og spill. Hvis du har en far eller bestefar som sverger til fysiske formater er et godt gavetips å se gjennom butikkens store utvalg av dvd/blueray, cd, vinyl og videospill. Brukt elektrisk verktøy er et annet tips som vil glede mange. Hos Re:elektro motor og verktøy finner du et godt utvalg av rimelige, brukte verktøy til ulike byggeprosjekter og hagearbeid.

Tre enkle gavetips til far (og mor):

 • Gavekort på skiservice eller sykkelservice
 • Brukte filmer og vinyl
 • Brukt verktøy

Gaver til under 100 kr

Det trenger ikke være dyrt å glede noen med en gave. Hos oss kan du finne flotte og nyttige gaver til 100 kroner og mindre, som:

 • Bøker
 • Vaser
 • Karafler
 • Tekanner
 • Skåler
 • Pynteting
 • Bamser
 • Lekebiler
 • Dukker
 • Filmer og spill
 • Kopper
 • Vinglass
 • Sports- og fritidsutstyr

Gavekort på brukte varer

Vil du gjøre det helt enkelt kan du kjøpe Resirkulas gavekort. Med dette kan du handle i alle Resirkulas butikker. Du kan også bruke det i senterets hyggelige kafé, Bite’ti.

GAVEKORT: Du får kjøpt gavekort til hele Resirkulas kjøpesenter. Foto: Borja Lopez Diaz

Hvorfor velge brukte gaver?

Å kjøpe brukte gaver er en god måte å gjøre de rundt deg bevisst på at man ved sine hverdagsvalg kan gjøre noe for klima og miljø. Ved å være en som tør å gi bort brukte gaver blir du en miljøambassadør, og kanskje fører det til at flere tør å gjøre det samme. Ved å kjøpe gjenbruksvarer bidrar du til at færre ting kastes og at etterspørselen etter nye varer reduseres. Dette bidrar igjen til å redusere energibruken og klimagassutslippene.