Åpner «sy-sommerskole»

For første gang åpner Resirkula sommerskole i Sy-den, og inviterer 5.-7.-klassinger til lærerike og kreative dager foran symaskinene med sy-ekspert Theresa Rogers i august!

 Vi trenger flere reparatører, så å kunne bidra og tilrettelegge for denne type kurs for barn er veldig verdifullt, sier Karen Tømte, konstituert leder for Resirkula og pådriver bak sy-stua, Sy-den, som er å finne i Hamar sentrum.

– Her vil barna både kunne lære et håndverk, og samtidig oppleve mestring og inspirasjon, sier hun, som håper at «Sy-den sommerskole» kan bli et fast innslag i Sy-den fremover og være med på å skape fremtidige reparatører.

Nytt sy-prosjekt hver dag
På Sy-den sommerskole skal barn på 5.-7.trinn kunne lære å sy. Barna vil få nye syprosjekter å bryne seg på hver dag - om det så er et pannebånd, handlenett, bøttehatt eller kanskje en toalettmappe. Resikulas faste sy-ekspert, Theresa, er det for å hjelpe elevene med å fullføre, slik at de kan ta med seg en ny kreasjon hjem hver dag.

Theresa Rogers holder en rekke kurs for barn i Sy-den gjennom året, deriblant "Sy-den Kids" og Etter skoletid i regi av Geitmyra. Theresa har sydd siden hun var ung og kom til Norge fra USA i 2022 for å jobbe med søm og design i den lokale filmbransjen. Hun er formelt utdannet innen spesialisert design ved Fashion Institute of Design and Merchandising i Los Angeles, California. 

Nå ønsker hun å lære og inspirere flere barn i regionen til å sy.

Sommerskolen skjer mandag 12. til fredag 16. august kl 10-14 hver dag. Frist for påmelding er mandag 1. juli

Meld deg på og finn ut mer >

 Theresa Rogers (midten) gleder seg til å treffe nye sy-spirer på sommerskole i august. Her sammen med Ruth og Thea, som er faste kursdeltakere på "Etter skoletid" i regi av Geitmyra.