Vil gjøre det mer sosialt å sy

– Det kan jo være litt stusslig, og noen ganger håpløst, å sy alene, sier Karen Tømte, i Resirkula, som nå åpner to nye sy-konsepter i Hamar sentrum.

– Håpet er å gjøre det lettere, morsommere og mer sosialt å sy, sier Karen Tømte.

Tømte er rådgiver for ombruk på Resirkula, som med sin satsing på ombruk, avfallsreduksjon og sirkulær økonomi, ønsker å bidra med mer kunnskap om reparasjon og redesign av klær. I sin helt egne systue, Sy-den, i Hamar sentrum har Resirkula allerede hatt flere populære kurs og arrangmenter. Nå åpner de syfelleskapet «Sy-den-kollektivet» og dropin-kurset «Sy-den, kids!» for barn i lokalene. 

– «Sy-den-kollektivet» er perfekt for deg som trenger hjelp med å fullføre et syprosjekt, komme i gang eller bare synes det er stusselig å sy alene. Her kan vi samles rundt symaskinene, med en kopp kaffe eller te, og samtidig få hjelp av sy-ekspert Theresa, sier Tømte.

Karen Tømte og Resirkula åpner to nye konsepter i Sy-den

Theresa Rogers er Resirkulas eminente sylærer, og er allerede involvert i kurs og verksteder for ungdom i samarbeid med Hamar kulturskole. Hun har jobbet med søm og design i den lokale filmbransjen og er formelt utdannet innen spesialisert design ved Fashion Institute of Design and Merchandising i Los Angeles, California. Fremover vil hun ta imot sy-entusiaster i det nye sy-kollektivet i Hamar sentrum.

– Håpet er å senke terskelen for å sy, og å skape et fellesskap - et sted å samles. En plass som du bare kan droppe innom når du har tid og lyst, uavhengig av erfaring, sy-prosjekt eller motivasjon, sier Tømte, som håper å se mange allerede første åpningsdag 7. mars.

Therese Rogers er Resirkulas sylærer og vil bli holde i de ny sy-konseptene fremover.

I lokalene vil det være sy-maskiner og overlock til låns, samt et bredt utvalg av gjenbrukstekstiler til salgs for en billig penge, i følge Tømte.

«Sy-den-kollektivet» har åpent hver torsdag kl 18-21 fra 7. mars til 20. juni. Billetter ligger ute på Resirkula sine nettsider, og du kan velge mellom drop-in eller abonnement.

Sytreff for barn
I tillegg lanserer Resirkula et nytt sy-konsept for barn – et slags dropin-kurs for nybegynnere. Her kan barn som ønsker å lære få mulighet å fullføre og ta kreasjonen med hjem etter kurset.

– På «Sy-den, kids» har Theresa med seg et nytt syprosjekt på nybegynner-nivå for hver gang, som barna får mulighet til å fullføre i løpet av dagen, sier Tømte.

Barn med grunnleggende kunnskap om bruk av symaskin kan komme på egenhånd, hvis de vil. Har barnet aldri brukt symaskin før, anbefaler vi at en voksen, eller f.eks. et eldre søsken, deltar sammen barnet.

Kurset gjelder for barn fra 9 år og skjer hver andre lørdag i måneden. Billetter ligger ute på Resirkula sine nettsider.

 

For mer info om «Sy-den-kollektivet» >>

For mer info om «Sy-den, kids», se >>

 Sy-den, Kids!

For mer info, kontakt:

Karen Tømte
Rådgiver, ombruk - Resirkula
E-post: karen.tomte@sirkula.no
Tlf: 415 04 172